Плацента не стерильна – вона працює захисним бар'єром для плода і, крім корисних компонентів, накопичує шкідливі: ртуть, свинець, кадмій. У ній мешкають бактерії, які можуть викликати інфекції навіть у новонародженого, якщо проникнуть у грудне молоко, тому лікарі не рекомендують їсти плаценту.Nov 29, 2017
Серед позитивних ефектів поїдання плаценти називають швидше відновлення після пологів, підвищення рівня енергії, стимуляцію вироблення молока та поліпшення гормональної рівноваги.
Після появи на світ своєї другої дитини, сина Сейнта, Кім здивувала шанувальників, зізнавшись, що їсть власну плаценту. За словами новоспеченої матері, «біологічний матеріал» допомагає пережити післяпологову депресію.
Плаценту їдять сирий, її варять, тушкують, роблять з неї соус болоньєзе, лазанью та паштет, а по смаку, Говорять, вона нагадує яловичину.