Завдяки обсмаженню булгур набуде легкого горіхового присмаку. Крупу можна обсмажити у каструлі з товстим дном або в сковороді на середньому вогні, а також у чаші мультиварки у режимі «Спека». Перш ніж викласти булгур у підготовлений посуд, можна в ньому обсмажити до м'якості овочі, наприклад цибулю та моркву.
Булгур: як готувати Дуже дрібний булгур можна не варити, а просто залити окропом. Для виразного смаку, булгур зазвичай обсмажують на олії, після чого варять близько 20-30 хв або просто заливають окропом.
Як відзначають досвідчені кулінари, булгур виробляється з термічною обробкою (ошпарюється окропом), тому крупу можна не промивати. Це навіть найкраще для аромату каші. Надати більш насичений запах можна в тому випадку, якщо злегка обсмажити зерна на олії.