Перекушувати необхідно для того, щоб контролювати рівень голоду. Що більші перерви між прийомами їжі, то сильніше проявляє себе голод. Цей процес обумовлює гормон грелін, він виробляється клітинами шлунка. Що довше в організм не надходить їжа, то більше гормону виробляється, то сильніший голод.Dec 4, 2020
Кількість прийомів їжі протягом дня ніяк не впливає на швидкість метаболізму. Часті перекуси, навпаки, уповільнюють обмін речовин. Крім того, перекуси між прийомами їжі стимулюють постійне вироблення шлункового соку, що робить нас весь час голодними.
Виходячи з денної калорійності, розумно робити основні прийоми їжі по 25% від загальної харчової цінності, перекуси – по 10%. Якщо ваша денна норма – 1400-1500 ккал, то сніданок, обід і вечеря мають становити 350-400 ккал, а перекуси – 100-150 ккал кожен.
Лікарі та дієтологи сходяться в тому, що звичка перекушувати між основними прийомами їжі погано позначається на здоров’ї та фігурі. І все ж деякі, прекрасно про це знаючи, нічого із собою вдіяти не можуть.