Чи потрібно чистити мойву перед тим як смажити?
Зміст:
У риби немає луски, тому її не доведеться чиститиПерш за все необхідно відрізати голови за допомогою ножа. Тепер слід акуратно відокремити плавці та хвіст. Ножиком розкрийте черево, витягніть із нього ікру, чорну плівку та залишки нутрощів, які надають гіркого присмаку.
Чи потрібно розморожувати мойву перед смаженням?
Мойва повинна бути заморожена лише один раз і не розморожуватись до безпосереднього приготування. Тоді у Вас вийде супер-смачно! Відрізнити один раз заморожену рибу, можна, можливо по опуклих очах.
Як правильно чистити копчену мойву?
Візьміть невеликий гострий ніж і розріжте черевну порожнину до хвоста. Робити це слід одним єдиним рухом після того, як ніж був введений досить глибоко в черевце. Швидко та чітко обробіть таким чином усі тушки. Потім візьміть серветку і заберіть з її допомогою чорну плівку.
Як позбутися запаху мойви?
Мойву потрібно скласти в глибоку тарілку, злегка посолити і поперчити, збризкати соком свіжого лимона. Саме лимонний сік прибере частину неприємного запаху і надасть рибі приємного, витонченого смаку.
Чи потрібно мити рибу перед тим, як смажити?
М'ясо та рибу перед приготуванням не слід мити, щоб не перенести бактерії на інші продукти. Про це повідомили у прес-службі Росспоживнагляду.
Скільки часу потрібно смажити мойву?
Мойву слід розморозити, почистити і викласти на паперовий рушник, щоб пішла зайва волога. Кожну рибку обваляти у вибраному паніруванні, змішаному з невеликою кількістю солі, і викласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити рибу треба з двох сторін, по 3-4 хвилини з кожною.
Як швидко розморозити рибу для смаження?
Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15 ° до +20 °.