Вчені розповіли, чому рис обов'язково потрібно замочувати на ніч Дослідники рекомендують замочувати ризик на ніч перед приготуванням, щоб позбавитися шкідливих хімікатів. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак та хвороби серця та судин.Feb 9, 2017
Неподрібнений або неочищений цільнозерновий коричневий, чорний, червоний, дикий або інший невідшліфований Мал: замочувати 6-12 годин Неочищений коричневий Мал: замочувати 4-6 годин Тайська клейка Мал: замочити на ніч Басматі, жасмин і Мал для суші: витримайте 15-30 хвилин, якщо в рецепті не вказано інше
Треба замочувати, але правильно Мал для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 15 до 4 годин. При цьому воду потрібно добре посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.
Крім того, замочений рис має ще одну незаперечну перевагу. Вариться до повної готовності він дуже швидко, встигнувши вбрати за ніч кілька води. Попередньо замочений рис звариться за 13 хвилин!