Чи можна їсти мікрозелень соняшнику?

Мікрозелень соняшнику це ще й смачно! Паростки цієї рослини мають солодкий смак і приємний аромат, тому служать чудовим доповненням для різноманітних овочевих салатів.. Також із низькокалорійної мікрозелені готують супи, які допомагають знизити вагу, наповнюючи при цьому організм необхідними вітамінами.

Проростки соняшнику поряд з яйцями та рибою – найдоступніший продукт, у якому міститься цей цінний мікроелемент. Користь пророщеного насіння соняшнику для їжі пов'язана з тим, що в проростках є велика кількість ферментів та інших біологічно активних речовин.

Для такого способу не підходять рослини сімейства Пасльонові (картопля, помідори, баклажани та перець), тому що в їх проростках міститься соланін, який є отруйною речовиною і може призвести до проблем із травленням. Також не варто вирощувати гарбузові рослини, оскільки мікрозелень з них виходить гірка.

Мікрозелень соняшнику має виражений салатний присмак із ледь вловимими масляними нотками в післясмаку. Використовують свіжозрізані проростки в салатах, для приготування бутербродів, закусок і для прикраси страв. Любителі свіжих соків додають проростки – мікрозелень соняшнику у овочевий фреш.