Чи можна їсти гречку, коли болить печінка?

Гречка для печінки Гречка корисна для хворих на цукровий діабет, проблемами підшлункової залози та шлунково-кишкового тракту. Вона очищує печінка від шлаків та токсинів, запобігає розвитку ожиріння печінки та цирозу.

«Пацієнтам із синдромом подразненого кишечника, дисбактеріозом, надлишковим бактеріальним зростанням чи нестачею ферментів підшлункової залози не варто зловживати гречкою. Їхній організм, швидше за все, неадекватно сприйме цю крупу», — наводить слова експерта «Москва 24».

Відповідно до рекомендацій лікарів, дієта при болях у печінки передбачає відмову від наступних продуктів:

  • фаст-фуд; страви швидкого приготування;
  • маргарин, тверді жири, спреди, трансжири;
  • бобові;
  • гриби, редька, редис, консервовані овочі;
  • жирні сири та сметана;
  • жирна риба;
  • смажені пиріжки, чебуреки;