Можна, можливо, але при нагріванні втрачається частина вологи та аромати змішуються. Після двох-трьох нагрівань бажано додати трохи води для компенсації.
Мильну основу не можна перегрівати та доводити до кипіння. Фабрична мильна основа при перегріванні втрачає рідину, прозора основа стає каламутною, з'являються непотрібні бульбашки або піна. При випаровуванні рідини біля основи змінюється рівень рH і наше мило стає гіршою якістю.
Брусок готується поетапно:
- Основа натирається на дрібній тертці;
- Мильна тирса заливається окропом — достатньо однієї склянки. …
- Кожні 15 хвилин суміш перемішується. …
- Коли помилки повністю розчиняються, мило переливається у форми і ставиться у холодне місце;
- Через 2 дні продукт готовий!
Aug 6, 2018