Смак тіста універсальний, замість перепелиного яйця можна використовувати, в принципі, будь-яку начинку, і солодку, і несолодку, наприклад, це може бути шматочок сосиски або скибочка шоколаду. Але саме перепелине яйце рекомендую використовувати для випічки на Великдень – символічно й оригінально вийде, гарантую!!!
Дійсно, перепілки не хворіють на сальмонельоз, але є носіями і розповсюджувачами сальмонел, і можуть стати джерелом зараження. Тому вживати перепелині яйця без відповідної термічної обробки неприпустимо.
З лікувальною метою їх корисніше вживати в сирому вигляді, за півгодини до їди, запиваючи водою або соком. Перепели не хворіють на сальмонельоз, тому це не небезпечно. Можна також підмішувати сирі яйця в кашу, картопляне пюре чи суп, готувати яєчню або омлет.