На поверхні сирої курки міститься Campylobacter. Тому якщо мити м'ясо у сирому вигляді, виникає небезпека отруєння. Бактерії розбризкуються з краплями води, потрапляють на руки, робочі поверхні, посуд.
Залежно від того, що спровокувало отруєння, можуть виявлятися й інші симптоми:
Сира курятина – джерело особливого виду бактерій, небезпечних для людини – кампілобактера. Попадання цих мікробів у систему травлення призводить до розвитку кампілобактеріозу. Найчастіше ці бактерії потрапляють із погано приготовленою та напівсирою їжею. Термічна обробка їх нейтралізує.
Сальмонельоз частіше виникає у людей, які з'їли сирі яйця, шаурму, м'ясні вироби з птиці (шашлик, курчат-барбекю, гострі). курячі крильця ), тому що разом з куркою і приправами в шлунок потрапляють і мікроорганізми, найнебезпечнішими з яких є бактерії Salmonella.
Новий Toyota Land Cruiser - це справжній виклик стандартам і водночас глибока повага до багаторічної…
Заправка картриджей лазерных принтеров — это один из способов сократить расходы на печать без потери…
Выбор тельфера для подъема тяжелых грузов — ответственная задача, особенно если речь идет о мощных…
Тепла підлога під плитку: призначення та різновиди Керамічна плитка є найбільш поширеним покриттям для підлоги,…
Очередные изменения в законодательстве Украины окончательно запутали систему начисления пенсионных выплат для граждан. Как следствие,…
З наближенням Нового року багато хто починає планувати святкове меню, шукаючи нові рецепти, щоб вразити…