На поверхні сирої курки міститься Campylobacter. Тому якщо мити м'ясо у сирому вигляді, виникає небезпека отруєння. Бактерії розбризкуються з краплями води, потрапляють на руки, робочі поверхні, посуд.
Залежно від того, що спровокувало отруєння, можуть виявлятися й інші симптоми:
Сира курятина – джерело особливого виду бактерій, небезпечних для людини – кампілобактера. Попадання цих мікробів у систему травлення призводить до розвитку кампілобактеріозу. Найчастіше ці бактерії потрапляють із погано приготовленою та напівсирою їжею. Термічна обробка їх нейтралізує.
Сальмонельоз частіше виникає у людей, які з'їли сирі яйця, шаурму, м'ясні вироби з птиці (шашлик, курчат-барбекю, гострі). курячі крильця ), тому що разом з куркою і приправами в шлунок потрапляють і мікроорганізми, найнебезпечнішими з яких є бактерії Salmonella.
Чистая вода — залог здоровья и комфорта в любом доме. Системы очистки воды помогают избавиться…
У сучасному світі правова підтримка стає необхідною частиною життя. Незалежно від того, чи потрібно вам…
Создание уютного и функционального пространства – одна из главных задач при оформлении дома или офиса.…
Компанія «Чернігів Пекедж» більше 13 років працює на українському ринку, пропонуючи сучасні пакувальні рішення. За…
Translate Innova — це не просто бюро перекладів, а справжній партнер для тих, хто прагне…
Іграшки – це невід'ємна частина дитинства. Вони сприяють розвитку креативності, моторики, соціальних навичок та навіть…