Чи можна брати корковий збір?

Прямо пробковий збір законодавець не забороняє та не дозволяє. Але він залишає організаціям громадського харчування можливість вводити свої правила поведінки для відвідувачів та надавати їм додаткові послуги, і це якраз такий випадок.21 Jun 2019

Сума збору варіюється найчастіше від 500 до 1500 рублів і вважається вигідною, якщо математична картинка прибутку виглядає плюс-мінус так само, як і продаж власної середньостатистичної пляшки. У закладах з націнками 200-300% пробковий збір у 1000 рублів показує значну вигоду для гостя.

Збір може бути різним: 300, 500, 1000 рублів із пляшки. Залежить від рівня обслуговування ресторані. Іноді це також залежить від обсягу пляшки та міцності алкоголю. Пробковий збір може обчислюватися з кількості гостей (розрахунок на одного гостя) або з кількості принесеного спиртного (розрахунок на одну пляшку).

Правила не встановлюють жодних заборон на пронос і споживання в кафе, ресторанах, барах, їдальнях і т. д. своєї їжі, свого алкоголю (ну, з алкоголем все ж таки треба переконатися, що в принципі в цьому закладі можна, можливо його купити і пити, бо не всі заклади мають на це ліцензію, але це окрема тема).