Вся справа у процесі приготування цих напоїв. Для приготування чашки кави потрібно більше сировини – кавових зерен, ніж заварювання на чашку чаю. Крім того, вода для заварювання кави гаряча, ніж для чаю, а чим вища температура води, тим більше кофеїну виділяється у напій.21 Feb 2022
Думка щодо змісту кофеїну в чаї так само, як і в кава, багатьма вимірюється терпкістю смаку, що докорінно неправильно. Але, якщо в кава, зміст кофеїну спочатку визначається сортом кавового зерна, то в чаї – Наступною обробкою. Так, чим менш ферментований та оброблений чайний лист, тим більше в ньому кофеїну.
Де концентрація вища: у чайному листі або кавових зернах
Найменування | Зміст мг. | |
---|---|---|
Кава | Розчинний | 80-100 |
Безкофеїновий | 3-5 | |
Чай | Чорний | 45 |
Зелений | 70 |
Тому пийте зелений чай гарячим. Корисно знати, який зелений чай пити. Наприклад, сорти маття та гекура містять максимальну кількість. кофеїну, а чай хогіча – мінімальне.