Обмежити буряк у раціоні потрібно при сечокам'яній хворобі, схильності до печії та здуття живота, нирковій недостатності, цукровому діабеті. Краще виключити з меню цей овоч і пацієнтам із гіпотонією, оскільки буряк може спричинити безконтрольне зниження тиску. Крім того, у буряках міститься багато хлору.Oct 12, 2021
Незважаючи на те, що найчастіше її піддають кулінарній обробці: варінню, жарінню, гасінню та запіканню – вона цілком придатна для вживання в сиром вигляді. Варто зазначити, що при термічній дії овоч втрачає частину поживних речовин, саме тому сира буряк набагато корисніше, ніж приготовлена.
Буряк багата на клітковину. Тому є її кожен день (якщо вам подобається її смак) навіть корисно. Одна чашка сирого буряка (трохи більше 130 грамів) містить 3,8 г клітковини (при нормі в день близько 30 г). Клітковина знижує рівень холестерину і надовго залишає відчуття ситості.
Цей овоч потрібно виключити людям із захворюваннями нирок та сечового міхура. Щавлева кислота у складі буряка може нашкодити при сечокам'яній хворобі. У коренеплоді багато цукру, тому його необхідно обмежити діабетикам. Не рекомендується препарат при гастриті.
Слухові апарати Volta: Рішення для покращення якості життя людей з вадами слуху Слухові апарати є…
Жалюзи день-ночь являются одними из самых популярных видов оконного оформления благодаря своей функциональности и эстетике.…
Вибір автошколи — важливий крок на шляху до отримання водійських прав. Від правильного вибору залежать…
Успіх будь-якого заходу залежить, зокрема, і від меню. Щоб правильно організувати кейтеринг, необхідно врахувати кілька…
Компанія Roof Best пропонує великий вибір парканів, які відповідають усім сучасним стандартам якості та естетики.…
У сучасному світі домашні кінотеатри стають все популярнішими серед тих, хто цінує якісний перегляд фільмів…