«Гойтроєни в хрестоцвітих овочах пригнічують здатність використовувати йод. У дуже великих кількостях ці овочі можуть спричинити зоб або збільшення щитовидної залози..Apr 5, 2022
А ці речовини, як відомо, пригнічують вироблення гормонів щитовидної залози. Будь-які овочі із сімейства хрестоцвітих Необхідно повністю виключити, оскільки ізотіоціанати, що містяться в них, негативно впливають на роботу щитовидки.
Обидві капусти — джерело вітамінів і корисних елементів. У їхньому складі вітаміни А, B1, B2, B5, B6, B9, C, PP, калій, магній, натрій, фосфор та інші цінні мінерали. Брокколі містить 89,2 мг вітаміну С (100 г продукту), а цвітна капуста – 70 мг. Це більше, ніж у апельсинах!
Овочі сімейства Хрестоцвіті, або Капустяні, такі як капуста білокачанна і червонокачанна, цвітна капуста, броколі, брюссельська капуста, капуста кольрабі, листова капуста (пекінська), рукола, шпинат, редька, ріпа, редис, крес-салат та інші, містять джерелом вітамінів та …