Чому домашнє вино стає коричневим?

Присутність цибулинного, цегляного або коричневого відтінку в червоних винах свідчить про окислення барвників.

Оксидація вина призводить до вицвітання та фарбування в коричневий колір (подібно до очищеного яблука, забутого на кухні). На відтінок червоного вина частково впливає рівень pH. У вин інтенсивного червоного відтінку pH нижче (вища за кислотність).

Як зрозуміти що вино прокисло – струсити або спробувати – ви не сплутаєте цей смак ні з чим. Воно буде кислим, а язик почнуть щипати бульбашки, з'являється різкий запах і вміст алкоголю знижується до мінімуму.

Після бродіння у вині залишаються частинки сусла, дріжджів та винного каменю, що роблять напій. каламутним. Ця проблема вирішується обробкою готового вина спеціальними речовинами, що абсорбують небажані частинки, змушуючи їх випасти в осад. Мовою професіоналів освітлення вина називається «оклейкою».

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Зустрічайте оновлений та надсучасний Toyota Land Cruiser

Новий Toyota Land Cruiser - це справжній виклик стандартам і водночас глибока повага до багаторічної…

4 години ago

Заправка картриджей лазерных принтеров эффективное решение

Заправка картриджей лазерных принтеров — это один из способов сократить расходы на печать без потери…

11 години ago

Тельферы грузоподъемностью 5 тонн: как выбрать надежное оборудование

Выбор тельфера для подъема тяжелых грузов — ответственная задача, особенно если речь идет о мощных…

11 години ago

Тепла підлога під плитку: призначення та різновиди

Тепла підлога під плитку: призначення та різновиди Керамічна плитка є найбільш поширеним покриттям для підлоги,…

12 години ago

Пенсионный адвокат в Украине. Скорая правовая помощь, доступная для всех

Очередные изменения в законодательстве Украины окончательно запутали систему начисления пенсионных выплат для граждан. Как следствие,…

12 години ago

Що приготувати на новорічний стіл: ідеї смачних та оригінальних страв

З наближенням Нового року багато хто починає планувати святкове меню, шукаючи нові рецепти, щоб вразити…

12 години ago