Вітамін B12 (кобаламін) – це вітамін, що отримується з тваринної їжі, який необхідний у метаболізмі фолієвої кислоти, нуклеїнових кислот, мієліну, при функціонуванні пантотенової кислоти та вітаміну С, а також у синтезі інших біомолекул.
Вітамін В12 міститься виключно у продуктах тваринного походження, таких як м'ясо (особливо печінка та нирки), риба, яйця, молочні продукти. Останніми роками важливим джерелом вітаміну В12, особливо вегетаріанців, стали збагачені їм каші, хліб, сухі сніданки та інші зернові продукти.
В організмі людини не синтезується. Джерелами вітаміну є кишкова мікрофлора, а також продукти тваринного походження (дріжджі, молоко, м'ясо, печінка, нирки, риба та яєчний жовток). Жіноче молоко містить вітамін В12 у вигляді метилкобаламіну – основну форму, в якій вітамін знаходиться в організмі людини.
Сьогодні харчові добавки стали невід'ємною частиною здорового способу життя, і омега-3 займає особливе місце серед…
Для охотников, стрелков и любителей спортивной стрельбы выбор оптического прицела — это важный шаг, который…
Сучасний світ спорту та кіберспорту постійно розвивається, а разом із ним і можливості для вболівальників…
Каждый житель или гость столицы рано или поздно сталкивается с необходимостью передвижения по городу. Общественный…
Ишемическая болезнь сердца (ИБС) — это серьёзное заболевание, возникающее из-за недостаточного кровоснабжения сердечной мышцы, что…
Швидка медична допомога — невід’ємна частина системи охорони здоров’я, яка забезпечує негайну медичну допомогу при…