Якщо під рукою не було пектину, то в деяких випадках його можна замінити агар-агаром. Слід врахувати, що агар дає більш щільну та ламку структуру, а пектин – м'яку та тягучу. При приготуванні м'якого мармеладу, конфі чи джему заміна агаром буде недоцільна.10 лют. 2020 р.
Що краще додати у варення пектин чи агар-агар?
Який загусник для варення вибрати Щоб вийшла густа маса, як кисіль, бажано використовувати пектин. Агар-агар ідеально підійде для приготування твердого варення, яке швидко застигне при кімнатній температурі.
Чим відрізняється пектин та агар-агар?
Чим відрізняється пектин від агар-агару? Агар видобувають із водоростей, а пектин — із фруктів та ягід. Агар не має смаку та запаху, надає продуктам щільності, а пектин м'яку, тягучу консистенцію..