Зміст:
У разі зберігання готового настою, відвару тощо за кімнатної температури термін зберігання 2-3 доби, у разі зберігання в холодильнику – 3-5 днів.
Для отримання настою, суху сировину необхідно залити водою в зазначеній вище пропорції, ємність поставити на водяну баню і нагрівати на ній протягом 12-15 хвилин. Після чого зняти з водяної бані і настоювати суміш ще 45 хвилин за кімнатної температури. Потім процідити отриманий настій через 2-3 шари марлі.
Настої та відвари отримують шляхом водного екстрагування частин рослини. Настої готують переважно з квіток, листя, трав; відвари – з ягід, коренів, кори.
Листя, бруньки, бутони здебільшого можна використовувати протягом 1-2 років після збору. Коріння, бульби, кора, плоди, насіння не псуються протягом 2-3 років. Проте деякі зберігають лікувальні властивості по 5-6 років.
– Трави з вичерпаним терміном придатності краще викинути – користі від них немає.
Готовий настій – у прохолодному місці не більше 2-х діб. Термін придатності: 2 роки.
Для приготування настоянки використовують 40-70-відсотковий спирт або горілку. Подрібнену рослину заливають рідиною в пропорції 1:5, 1:10 і 1:20. Суміш щільно закривають, витримують за кімнатної температури тиждень, проціджують і переливають у темну пляшку. Зазвичай для приготування настоїв, відварів і чаїв беруть по 1 ст.
Усім, хто працює з документами, добре знайома проста, але надзвичайно важлива істина: своєчасне впорядкування документації…
Світ інтимних товарів пропонує безліч засобів для покращення якості сексуального життя, і лубриканти займають у…
Як професійний редактор інформаційного порталу хочу допомогти вам зрозуміти, чому варто придивитися до слота Big…
Закласти власний сад — це чудова ідея, що обіцяє не лише свіжі фрукти та ягоди…
Розробка інтернет магазину під ключ: чому це вигідно бізнесу Сучасний бізнес неможливо уявити без онлайн-присутності.…
Тактична балаклава: незамінний елемент захисту у бойових умовах Коли йдеться про польову роботу або службу…