Чи правда, що горіхи треба замочувати перед вживанням? Замочування не допомагає позбутися фітинової кислоти, яка заважає засвоювати залізо, кальцій, цинк та інші мінерали з горіхів. Але це не означає, що є горіхи безглуздо. У них все одно залишається достатньо білка та інших корисних для здоров'я речовин.
Термін замочування для фундука, кедрових, грецьких горіхів, гарбузового та лляного насіння – не менше 7 годин. Мигдаль, пекан, макадамія, бразильський горіх – 8 – 12 годин, зі зміною води. Для кеш'ю – 3-6 годин. Однак якщо перетримати, у цих горіхів зіпсується смак.
Замочування допомагає знизити рівень цієї кислоти та отримати більше корисних речовин. Коли насіння контактує з водою, змінюється їх склад: збільшується кількість вітамінів та антиоксидантів. Відсутність фітинової кислоти допомагає горіхам краще засвоїтися в кишечнику, мінімізує наслідки у вигляді здуття та тяжкості.
Щоб помити волошки в шкаралупі попередньо потрібно перекласти їх в друшляк і промити проточною водою. Так піде пил, бруд. Після цього залити окропом на півгодини, витягнути шумівкою чи ложкою. Якщо воду злити, а не витягувати, то сміття та бруд виявляться на дні разом із горіхами.
За останні десять років Київ пройшов шлях кардинальних змін, які торкнулися майже всіх сфер міського…
Онлайн-платформа GGPoker за останні роки здобула чималу популярність серед гравців у покер з усього світу.…
Cenforce 200 mg — це сучасний препарат на основі силденафілу, що активно застосовується для лікування…
Ігрова індустрія розвивається шалено швидко — кожен тиждень нові релізи, оновлення, скандали, патчі. Геймеру не…
Ще кілька років тому чорні душові системи сприймалися виключно як елемент модного інтер’єру. Їх вибирали…
Щоб вигідно замовити друк книги, важливо розуміти, як розраховується її вартість, які фактори впливають на…