Чи правда, що горіхи треба замочувати перед вживанням? Замочування не допомагає позбутися фітинової кислоти, яка заважає засвоювати залізо, кальцій, цинк та інші мінерали з горіхів. Але це не означає, що є горіхи безглуздо. У них все одно залишається достатньо білка та інших корисних для здоров'я речовин.
Термін замочування для фундука, кедрових, грецьких горіхів, гарбузового та лляного насіння – не менше 7 годин. Мигдаль, пекан, макадамія, бразильський горіх – 8 – 12 годин, зі зміною води. Для кеш'ю – 3-6 годин. Однак якщо перетримати, у цих горіхів зіпсується смак.
Замочування допомагає знизити рівень цієї кислоти та отримати більше корисних речовин. Коли насіння контактує з водою, змінюється їх склад: збільшується кількість вітамінів та антиоксидантів. Відсутність фітинової кислоти допомагає горіхам краще засвоїтися в кишечнику, мінімізує наслідки у вигляді здуття та тяжкості.
Щоб помити волошки в шкаралупі попередньо потрібно перекласти їх в друшляк і промити проточною водою. Так піде пил, бруд. Після цього залити окропом на півгодини, витягнути шумівкою чи ложкою. Якщо воду злити, а не витягувати, то сміття та бруд виявляться на дні разом із горіхами.
Коли ми облаштовуємо кухню, важливо подбати не лише про якісну техніку чи стильну плитку. Дрібниці…
Київ уже давно став не лише культурним осередком України, а й одним з найпотужніших центрів…
Подарувати щось особливе — не завжди означає щось матеріальне. Іноді найбільшу цінність має саме увага,…
Стоматологія — це не лише про лікування зубів, а й про турботу, довіру та комфорт.…
Троянди — символ краси, любові та витонченості. Вони прикрашають як весільні букети, так і підвіконня…
For thousands of Ukrainian students, studying abroad is a powerful step toward a better future—opening…