Чи можна їсти мікрозелень соняшнику?

Мікрозелень соняшнику це ще й смачно! Паростки цієї рослини мають солодкий смак і приємний аромат, тому служать чудовим доповненням для різноманітних овочевих салатів.. Також із низькокалорійної мікрозелені готують супи, які допомагають знизити вагу, наповнюючи при цьому організм необхідними вітамінами.

Проростки соняшнику поряд з яйцями та рибою – найдоступніший продукт, у якому міститься цей цінний мікроелемент. Користь пророщеного насіння соняшнику для їжі пов'язана з тим, що в проростках є велика кількість ферментів та інших біологічно активних речовин.

Для такого способу не підходять рослини сімейства Пасльонові (картопля, помідори, баклажани та перець), тому що в їх проростках міститься соланін, який є отруйною речовиною і може призвести до проблем із травленням. Також не варто вирощувати гарбузові рослини, оскільки мікрозелень з них виходить гірка.

Мікрозелень соняшнику має виражений салатний присмак із ледь вловимими масляними нотками в післясмаку. Використовують свіжозрізані проростки в салатах, для приготування бутербродів, закусок і для прикраси страв. Любителі свіжих соків додають проростки – мікрозелень соняшнику у овочевий фреш.

admin

Recent Posts

Какие клумбы разбить перед домом

Если вы любите природу, цените красоту и хотите придать своему приусадебному участку неповторимость и индивидуальность,…

2 години ago

Как выбрать искусственную траву

Многие владельцы садовых участков сегодня предпочитают вместо настоящего травяного покрова использовать искусственную траву. В отличие…

2 години ago

Арабские пирожки во фритюрнице

Блюдо из восточной кухни. Получается очень вкусным, сытным, нежным. Удивит ваших гостей. Начинка у пирожков…

3 години ago

90 дневная диета раздельного питания

Сегодня лишний вес - это проблема, которая встречается все чаще и чаще. Многие задумываются, как…

10 години ago

Скільки дільників у числа 15

натуральних чиселЧисло i є дільником натурального числа n, якщо n mod i=0.У кожного натурального числа…

11 години ago

Запечена цибуля у фользі

Для любителів пряного: незвичайна закуска з запеченої цибуліОтож, виявляється, цибулю можна не лише використовувати як…

16 години ago