Чому порізане яблуко темніє?

Чому яблука темніють на зрізі? Як правило, на це питання відповідають так: через те, що кисень повітря окислює залізо, яке міститься в яблуках. Часто додають при цьому, що якщо яблуко після розрізання не темніє або "іржі" на зрізі мало, значить, яблуко містить мало заліза.

При розрізанні або відкушуванні фрукта залізо, що міститься всередині плода, починає «іржавіти» через те, що на нього впливає повітря. Саме тому яблуко і набуває такого темного, коричнево-рудого відтінку.

А чому це, власне, відбувається? Яблуко таким чином захищається від шкідників – наприклад, якщо фрукт прогриз гусениця. Коричнева «іржа», яка утворюється на пошкодженій поверхні яблука, загоює пошкодження та захищає його м'якоть від проникнення ушкодження вглиб.

Тримайте очищені яблука у холодній воді, підкисленій соком лимона. Вони не будуть темніти.

admin

Recent Posts

Как сделать слив в бане

При строительстве бани необходимо предусмотреть отвод сточных вод. Если все соорудить в соответствии со строительными…

56 хвилин ago

Как отрегулировать газовый котёл

Если вы приобрели и установили газовый котел, но его функционирование вас не устраивает и кажется…

3 години ago

Що лікує лимоном

Лимон – це не просто кислий фрукт, який можна використовувати для приготування напоїв та страв.…

8 години ago

Как правильно штукатурить пеноблоки

Штукатурка – один из наиболее доступных способов защиты зданий, возведенных из пеноблоков, от карбонизационной и…

10 години ago

Как подобрать цвет стен к мебели

От цвета стен зависит настроение домочадцев, общая атмосфера в комнате, эмоциональное и психическое состояние семьи.…

10 години ago

Как выбрать и заказать сувенирную силиконовую продукцию с логотипом в Киеве?

Брендированная сувенирная продукция – это мощный маркетинговый инструмент, который помогает бизнесу повышать узнаваемость и привлекать…

15 години ago