Чому глюкоза солодка?

Сахароза, яку ми знаємо як очеретяний цукор, – це дисахарид, що складається з однієї молекули глюкози та однієї молекули фруктози. Глюкоза — це моносахарид і одне з найпоширеніших джерел енергії в живих організмах планети, вона є будівельним блоком вуглеводів.

Потрапивши в організм, цукроза швидко розщеплюється на глюкозу та фруктозу. Фруктоза – найсолодший із цукрів, у півтора рази солодший сахарози і втричі солодше за глюкозу, Додавати її вигідніше.

Очевидно, цукрам надає солодкий смак частина молекули (рис. 3). Характерна риса ВІН-групи – здатність до утворення хімічних, так званих водневих зв'язків з аналогічними групами.

admin

Recent Posts

Что вкуснее: омар или лангуст

Многие путают омара с лангустом, однако это не одно и то же, поскольку основным отличием…

4 години ago

Для чого приймають гідазепам

ГідазепамОпишіть симптоми або потрібний препарат – ми допоможемо підібрати його дозування або аналог, оформимо замовлення…

5 години ago

Как промывать систему отопления

В наше время сложно себе представить город или предприятие без системы отопления. Основные требования к…

6 години ago

Організація робочого місця: поради щодо вибору комп’ютерного столу

Створення комфортного робочого місця вдома відіграє важливу роль у нашій продуктивності та загальному самопочутті. Правильно…

12 години ago

Как сделать откос из пластика

Для того чтобы сделать внутренний откос из пластика совсем необязательно быть профессионалом. Без помощи специалиста…

13 години ago

Анодування алюмінію: особливості процесу та його переваги

Сучасна обробка металів потребує не лише естетичного вдосконалення, а й надійного захисту поверхонь від корозії.…

16 години ago