Як пом'якшити варену яловичину?
Зробити в шматку м'яса невеликі надрізи, покласти в миску з цибулею нарізаною і збризкати трохи оцтом. Поставити у холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для пом'якшення яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.
Як зробити варену яловичину м'якою?
Для того, щоб відварена яловичина вийшла м'якою та соковитою, не слід розрізати її на дрібні шматочки, але й не рекомендується відварювати шматок м'яса вагою понад 2 кг. Щоб відварене яловиче м'ясо вийшло смачним, свіжу яловичину слід промити під холодною водою, позбавити зайвих шматків жиру і викласти в каструлю.