Шкода організму від агар-агару можлива лише внаслідок його надмірного вживання. Рекомендована норма продукту на добу – 4 г. Кількість понад заявленого може призвести до розладу кишечника, дисбалансу власної мікрофлори та виникнення інфекційних захворювань.
Що лікує агар агар?
Зміст:
Агар–агар активно бореться з варикозом, і навіть зниженням кислотності шлункового соку. При лікування шлунково-кишкового тракту, агар не вимиває корисні речовини, а м'яко виводить токсини та шлаки, зберігаючи мікрофлору.
Як правильно пити агар агар?
Окрім десертів, агар–агар часто використовують як загусник супів, додають у джеми, пастилу, зефір і мармелад, він пригнічує апетит, а також добре працює як природний проносний.
Що таке агар і чим його замінити?
Агар–агар — добре відомий кухарям вегетаріанський аналог желатину на рослинній основі, який одержують із морських водоростей Південно-Східної Азії.
Що краще агар агар чи желатин?
Існує думка, що агар–агар кориснішечим желатин. Це не зовсім так, адже в обох добавках міститься велика кількість цінних поживних речовин. Желатин підходить для створення ніжних та м'яких желейних мас, наприклад, заливних страв, повітряних десертів, пудингів.
Чи можна замінити желатин агар агар?
Желатин замінити агар–агаром безумовно можна, можливо, головне дотримуватися пропорцій. У середньому, співвідношення агар–агаром і желатину є 1:8, тому якщо потрібно 16 г желатину, слід взяти 2 г агар–агара.
Що таке агар агар та як його застосовувати?
Агар–агар і желатин відносяться до категорії «стабілізатори, загусники та желіруючі агенти».У кулінарії вони контролюють вологість готової страви, забезпечують його структуру, стабільність та харчові якості.
Скільки потрібно агар агару на літр води?
Агар "сильніше" желатину, тому на 1 літр рідини потрібно всього 8 грам загусника. Якщо ви використовуєте кислі фрукти, сік або вино, потрібно використовувати більше агара: 13 грам на 1 літр рідини.