Перед першим використанням горщик потрібно вимочити в холодній воді 1 годину. Перш ніж почати готувати, потримайте глиняний горщик 15 хвилин у холодній воді. Тримати його залитим водою до країв можна до однієї години.12 Feb 2013
Якщо глиняний горщик не покритий глазур'ю, перед використанням його можна замочити у холодній воді на 15 хвилин. Червона глина вбере воду та страву, яку ви будете готувати, Вийде дуже соковитим. Якщо ж глиняний горщик, казан чи інша глиняна посуд покритий глазур'ю, замочувати у воді його не потрібно.
Також, глиняні горщики без глазурі прийнято прожарювати після використання, щоб уникнути виникнення цвілі та неприємного запаху. Адже частки їжі можуть застрягти у пористих стінках глиняного горщика. Після приготування їжі горщик необхідно промити.
У глиняний посуд готувати можна тільки в духовці, російській печі або мікрохвильовій печі. Посуд із глини не витримує відкритого вогню. Не ставте її на газову та електричну плиту. Якщо посуд без глазурі, мити її в посудомийній машині не можна.