Гострі, гіркі сорти, напівсолодкі сорти та солодкі сорти. При цьому солодкі сорти містять менше цукру, але й гірких ефірних олій у них менше, і за смаком вони здаються нейтральнішими. Солодку цибулю додають у десерти, салати та дитячі страви, гострі та гіркі – у м'ясні, а півгострі – у рибні.
Ялтинський цибуля – це надзвичайно красивий і смачний сорт ріпчастого цибулі. Він наповнений вітамінами, мінералами та великою кількістю корисних речовин. Плоди цієї рослини мають плескату форму, а її лусочки як зовні, так і всередині. М'якуш такого цибулі дуже соковита та солодка на смак, гіркота в ній абсолютно відсутня.
Пір'я ріпчасте цибулі їстівні, але грубуваті.
- Цибуля ріпчастий Цибуля-батун (Allium fistulosum) …
- Цибуля-батун Цибуля-слизун (Allium nutans) …
- Цибуля-слизун Шнітт-цибуля (Allium schoenoprasum) …
- Шнітт-цибуля Цибуля запашний (Allium ramosum) …
- Цибуля запашний Цибуля-порей (Allium porrum).
- Цибуля-порей Цибуля-шалот (Allium ascalonicum) …
- Цибуля-шалот …
- Черемша
за смаку сорти цибулі ділять на гострі, напівгострі та солодкі. Гострота смаку залежить від вмісту в цибулини ефірних олій.