Як приготувати рибу в кефірі: рецепти та поради

Риба в кефірі – це цікава й оригінальна страва, яка напевно сподобається любителям морепродуктів. У поєднанні з кефіром, риба набуває особливого смаку і ніжності. До того ж, приготування такої страви не вимагає особливих навичок і часу.

Для приготування риби в кефірі знадобляться такі інгредієнти: свіжа риба (найкраще використовувати філе), кефір, цибуля, зелень, спеції за смаком. Вибирайте рибу з мінімальною кількістю кісток і переважно з ніжним м’ясом.

Перед початком приготування необхідно приготувати рибу. Відріжте філе від голови та хвоста, видаліть зайві кістки та шкіру. Потім наріжте рибу на шматочки середнього розміру. Після цього посипте їх спеціями і залиште на кілька хвилин, щоб м’ясо просочилося ароматом.

Як зробити рибу в кефірі
Інгредієнти: Кількість:
Риба (лосось, тріска, судак тощо) 500 г
Кефір 2 склянки
Борошно 3 столові ложки
Рослинна олія для смаження
Сіль за смаком

Чи можна пити кефір з рибою?

Кефір додасть рибі легкий вершковий смак. Таку рибу дуже просо готувати і її можна подавати гостям. Для обіду така страва добре підійде, за рахунок своєї простоти приготування і смакових якостей.

Чим краще змастити рибу перед запіканням?

Змастіть рибу маслиновою олією або розтопленим вершковим маслом чи соусом песто, щоб вона залишалася вологою, і приправте свіжими або сушеними травами, спеціями, подрібненим часником, а також сіллю і перцем.

Що не можна змішувати з рибою?

Експерти не рекомендують їсти рибу з такими продуктами:

  • Молоко;
  • Фрукти;
  • Гриби;
  • Усі крупи, крім розсипчастого рису;
  • Бобові.