Рекомендується вживати бальзам "Бугульма" в чистому вигляді як дижестив, з чаєм або кавою. Класичний трав’яний біттер можна використовувати як компонент коктейлів або для надання пікантного смаку морозиву. Apr 29, 2020
Алкогольні бальзами зазвичай подають злегка охолодженими – до 13-14 градусів за Цельсієм, каже сомельє. Наливати їх заведено в чарку або шот, на один ковток. Пити бальзами можна в чистому вигляді після їжі – як дижестив, а можна додавати в чай, каву і коктейлі.
Вживають його по 30 г. після їди. Іноді для збудження апетиту бальзам п’ють як аперитив. У профілактичних цілях і як засіб від застуди 1-2 чайні ложки бальзаму додають у чай з лимоном або каву.
Бальзам – міцний спиртний напій (40-45 градусів). Його досі використовують у лікувальних цілях, а також як алкоголь для душі (бальзам на душу). Під час виробництва бальзаму настоюють безліч трав, а потім додають такі компоненти, як ефірна олія, мед, фрукти, коріння та інше.