Встановлені санітарні норми свідчать, що час збереження в холодильнику становить до 10-14 днів, у кімнатних умовах за збереження прохолоди – чотири доби. Можна використовувати морозилку, але в цьому разі консистенція і смак будуть зіпсовані, їсти таку страву можна, але користі від неї буде мало.
Для риби гарячого копчення термін придатності у звичайному відділі холодильника становить 2 доби, у разі зберігання за температури ві д-2 до +2°C термін збільшено до 72 годин.
Як зрозуміти, що зіпсувалася риба
- наявність липкого шару. Він з’являється тільки на свіжій тушці, коли вона починає псуватися;
- поява різкого неприємного запаху. Він виникає як у свіжому м’ясі, так у копченому і солоному. …
- утворення плям молочного кольору. …
- жовті зябра і каламутні очі. …
- поява слизу під час натискання.
Відповідь на запитання, скільки зберігається риба холодного копчення в холодильнику, гранично проста. Максимальний термін придатності продукту за стандартної температури в районі ві д-2 до +5 градусів становить півтора тижні. Збільшити його можна завдяки використанню соляного розчину, в який поміщається риба.