Чифір або чифір – Напій, що отримується виварюванням висококонцентрованої заварки чаю. Має психоактивну дію, до певної міри є наркотичною речовиною, що викликає легку залежність. Іноді «чифірем» у переносному сенсі називають просто дуже міцно заварений чай, щоб підкреслити його міцність.
У чому прикол пити чифір?
Зміст:
За однією з версій, “чифір” отримав свою назву від сибірського слова “чагіра”, що означає сурогат чаю. Інша легенда свідчить, що так називалося міцне червоне грузинське вино. Гуртка чайного настою, що димить, стала своєрідним тотемом світу злодіїв. У “хаті” чифір має бути завжди!
Що буде, якщо випити багато чифіру?
Як підсилювач секреції шлункового соку чифір може спровокувати загострення гастриту або виразкову хворобу. Крім того, чифір підвищує артеріальний тиск, його постійне вживання для гіпертоніків може закінчитися дуже плачевно.
Як правильно пити чифір?
Хоча чифір поодинці не п'ють – переведення продукту. Напій має глибші цілі: дискусії, спілкування. Беруть простий чорний дрібнолистовий чай. Крупнолистового потрібно більше, але його потрібно заздалегідь ламати, зменшуючи фракцію листа.
Що означає слово чифір?
від слова "чагір" – так називався сурогат чаю, що вживався в Східному Сибіру. від "чихир" – міцного кавказького вина. від сибірського обласного слова «чихир» — зіпсованого вина, що скиснула; взагалі будь-якої дурманливої речовини неясного, темного (за кольором) походження та виду.
Яка користь від Чифіра?
І все ж у чифіра є свої переваги: При приготуванні у воду потрапляє велика кількість кофеїну, який має тонізуючу дію на організм. L-теанін, що входить до складу чаю, вивільняється лише після тривалого варіння. Завдяки йому підвищується концентрація уваги та покращується настрій.
Який ефект у Чифіра?
Чифір викликає скорочення гладкої мускулатури кишечника, що спричиняє позиви до дефекації. Крім того, нерідко спостерігаються головний біль, тахікардія, серцеві болі, підвищення пульсу та тиску. Також чифір, особливо у новачків, може спричинити нудоту, блювотні позиви і навіть блювоту.
Що буде, якщо пити дуже міцний чай?
Присутність кофеїну в чаї посилює утворення кислоти у шлунку: у великій кількості це може призвести до печії та здуття живота, а також викликати кислотний рефлюкс. Міцний нерозбавлений чай особливо обережно слідує пити людям із вже наявними захворюваннями ШКТ (включаючи гастрит та виразку).