Віскі відмінно поєднується з морепродуктами, сиром, копченим та смаженим м'ясом, десертами. Легші віскі краще підходять для копченого лосося та суші. У той час як середньотіла віскі поєднується з копченою рибою, наприклад, скумбріей.
Що добре поєднується з віскі?
м'які сорти віскі краще закушувати копченою рибою – сьомгою, лососем, фореллю; для віскі з яскраво вираженим трав'яним ароматом, такого як Ballantines або Jameson, підходить будь-яка страва з морепродуктів – устриць, мідій, креветок, а також салати на їх основі, коктейлі з гребінців.
Який сир краще для віскі?
Більшість сирів добре поєднується з переважним числом віскі. До пряних чи димних віскі, такими як Laphroaig, краще підходить сир з цвіллю типу Рокфор. До більш солодких скотчів, таких як Glenmorangie, підійде м'який сир типу Брі. До речі, твердий Пармезан добрий для більшості. віскі.