Віскі відмінно поєднується з морепродуктами, сиром, копченим та смаженим м'ясом, десертами. Легші віскі краще підходять для копченого лосося та суші. У той час як середньотіла віскі поєднується з копченою рибою, наприклад, скумбріей.
м'які сорти віскі краще закушувати копченою рибою – сьомгою, лососем, фореллю; для віскі з яскраво вираженим трав'яним ароматом, такого як Ballantines або Jameson, підходить будь-яка страва з морепродуктів – устриць, мідій, креветок, а також салати на їх основі, коктейлі з гребінців.
Яка закуска підійде до віскі з колою Саме громадян цієї держави мають особливе ставлення до алкоголю. Як закуску можна використовувати морозиво, шоколад, різні десерти та фрукти (яблука, груші, дині, банани).
Звичка пити віскі з колою та льодом зародилася у США. Американський кукурудзяний бурбон не тішить тонким букетом, а замаскувати присмак. можна, можливо за допомогою кола або фруктового соку. Канадський варіант м'якший – з водою, тоніком або швепсом.