Термін придатності насіння редиски, капусти, ріпи, редьки, томатів і буряка від 4 до 5 років. Насіння моркви, баклажанів і салату не втратить своїх якостей 3-4 роки.31 Jan 2018
Посівний матеріал потрібно зберігати за температури 0+5°С. Але навіть найменші зміни температури можуть знизити схожість насіння. Для тривалого зберігання, насіння можна заморожувати в морозильній камері. Для цього способу сухе насіння насипають у скляні банки і заморожують у морозилці за температур и-15°С і нижче.
– артишок, бруква, капуста, редис, редька, ріпа, буряк, томат, спаржа – 4-5 років; – баклажан, цибуля-батун, цибуля-порей, морква, салат, шпинат, цикорій – 3-4 роки; – цибуля ріпчаста, перець, петрушка, ревінь, кріп, щавель – 2-3 роки; – пастернак, селера – 1-2 роки.
Якщо ви подивитеся на терміни придатності, проставлені на пакетиках, то побачите, що це завжди 12 місяців від дати фасування. Це означає, що якщо насіння фасувалося свіжим і добре сходило у вас торік, його зазвичай можна зберігати і сіяти ще не один рік. Для кожної культури рекомендований термін зберігання свій.