Для розпалювання підійдуть сухі залишки від рубки дров і роботи з деревом: тріска, стружка, береста і дрібний хмиз. Тріску можна стругати ножем від невеликих сухих полін. Розпалювання укладають на зім’яту газету, додають зверху кілька великих полін так, щоб топка заповнилася на третину висоти, і підпалюють.
Як від печі отримати максимум тепла?
- Використовую сухі дрова …
- Топлю піч не більше двох годин за раз. …
- Топлю піч 2 рази на добу. …
- Готую дрова перед розпалюванням. …
- 5.Верхній розпал …
- 6.Подаю вторинне повітря …
- Роблю мінімальну кількість закладок за одну топку. …
- Вчасно закриваю засувку на трубі.
Feb 11, 2012
Піч слід топити 1-2 рази на добу, залежно від сезону. Побутові цегляні печі не розраховані на тривалу топку. Додатковим показником, що обмежує тривалість топки, служить температура зовнішніх поверхонь печі. Правила пожежної безпеки забороняють розігрівати їх у цегляних печей вище 70°С.
Як правильно розтопити і топити піч Покласти на колосник розпалювання (щипа, скіпи, скіпи тощо), прикрити піддувало і розпалити розпалювання. Після загоряння розпалювання укласти дрова горизонтальними рядами, бажано однієї породи. Після чого закрити дверцята і повністю відкрити піддувало до повного загоряння дров.