З чим подавати рожеве вино І оскільки троянди – це щось проміжне між білим і червоним, то універсальні правила поєднання з ним все ж таки працюють. Наприклад, солодке та напівсолодке подають до десертів та фруктів, а сухе та напівсухе – рибі, м'ясу та птиці.
Які фрукти до вина подаються? До яблук, груш, кавунів прекрасним доповненням стануть сухі та напівсухі рожеві вина, напівсолодке шампанське. Вони відтінять фруктові ноти, допоможуть їм зазвучати більш виразно. Екзотичні плоди мають виражений аромат і насичені за смаком.
Сирні сири краще приберегти для білих легких. Щоправда, такі сири, як Моцарелла, Рікотта, Фета все ж таки підійдуть до рожевому вину чудово. А ось козячий сир може стати ідеальним супутником рожевому вину, особливо якщо ви візьмете і сир, і вино з однієї країни, а ще краще – з одного регіону.