За кольором кабачок може бути жовтим, світло-зеленим або білим, цукіні ж – тільки темно-зелений. Друга відмінність – розмір. Цукіні не виростає більше 15-20 см у довжину, а кабачок може вирости великим. Що стосується насіння, то в кабачка воно велике, а в цукіні майже непомітне.Jul 20, 2020
Оскільки у нас кабачок користується більшою популярністю, ніж його брат цукіні, далеко не всі знають, за якими ознаками їх можна відрізнити….Зовнішній вигляд
Характеристика | Цукіні | Кабачок |
---|---|---|
Шкірка | М’яка і ніжна, не потребує очищення. | Жорстка і товста, найчастіше її треба видаляти перед приготуванням. |
•Jul 29, 2022
Смак . М’якоть цукіні ніжніша і м’якша. Її можна вживати в сирому вигляді в салатах і закусках. Кабачки щільніші, їх добре тушкувати і варити.
Цукіні (zucchini, зменш. від іт. zucca, “гарбуз”) – поширений різновид кабачка звичайного, родом з Італії. Являє собою зеленоплідні кабачки з високим вмістом вітаміну C.