Важко припустити, з чого роблять фунчозу — як правило, це крохмаль бобів мунг, картоплі, кукурудзи, ямсу, кіноа, маніоки або рисового борошна. Рисова локшина фунчоза більше нагадує спагетті, оскільки у готовому вигляді вона втрачає прозорість і стає білою.
Якісна фунчоза має білий колір з ледь помітним сіруватим відтінком, але при цьому локшина обов'язково напівпрозора. Поверхня локшини гладка, і незалежно від товщини вона дуже крихка та ламка. Оскільки фунчоза виготовляється тільки з бобової води, у складі не повинно бути жодних інших інгредієнтів.
Фунчоза – це локшина з крохмалю, яку називають ще скляною локшиною, оскільки при варінні вона стає напівпрозорою. Для виготовлення такої локшини використовують крохмаль бобових, маніока, картоплі, канни, рису, у сучасному виробництві застосовують більш дешевий кукурудзяний крохмаль.
Дуже часто на просторах інтернету та в меню різних ресторанів рисову локшину називають харусамі або фунчозою. Але це не так. У Китаї рисову локшину називають гатяо (тонка та плоска локшина), лайфень (товста і кругла) або ж просто – рисова локшина. Скляна локшина – та сама харусама і фунчоза – Готується з крохмалю.