Насамперед беруть ячмінь і замочують його у воді. Ячмінь проростає – з цього моменту біомаса називається солод (на фото). Під час проростання насіння відбувається розпад запасених у ньому поживних речовин: крохмаль розпадається на цукри (харчування для пивних дріжджів), білки розпадаються на амінокислоти.
Технологія виготовлення пива – це один із найтриваліших, найцікавіших і найскладніших процесів харчового виробництва. У вкрай спрощеному вигляді пивоваріння складається з п’яти етапів.
- ПЕРЕМЕЛЮВАННЯ СОЛОДУ ТА ЗМІШУВАННЯ З ВОДОЮ …
- БРОДЖЕННЯ …
- ВАРІННЯ СУСЛА І ДОДАВАННЯ ХМЕЛЮ …
- ФЕРМЕНТАЦІЯ …
- ВИТРИМКА
Для варіння пива потрібні солод і хміль – це основа. Солод дроблять, потім варять, потім у певний час додають хміль. Це складний процес для новачка, тому для першого разу можна взяти готові екстракти. Додаєте екстракт у воду – і готово.