Як правильно зробити оселедець

Скільки треба солі на 1 літр води для засолювання оселедця?

Як засолити оселедець у розсолі зі спеціями

  1. 2 оселедця;
  2. 1 літр води;
  3. 2 столові ложки солі;
  4. 1 столова ложка цукру;
  5. 3–4 лаврові листи;
  6. чорний перець горошком, перець запашний і гвоздика – на смак.

Скільки тримати оселедець у солі?

Для слабкого посолу достатньо витримати рибу в розсолі 24 години, для середнього – 36 годин. Пряніший розсіл вийде, якщо додати в нього 1 ч. ложку зерен коріандру, 10 горошин запашного перцю (можна потовкти їх у ступці), кілька бутончиків гвоздики, щіпку насіння кропу.