Чому не можна їсти мармелад?

Мармелад має великий вміст барвників, які дуже шкідливі для людини. Вони можуть спричинити алергію. Якщо мармелад виготовлений на основі агар-агару, то в ньому міститься багато йоду. Через великий вміст цукру цей продукт заборонено діабетикам, але для них виготовляють інший мармелад.Apr 13, 2020

Щоб дізнатися, мармелад халяль чи харам, потрібно з'ясувати його склад. Як желюючі компоненти в рецептах солодощі використовуються агар-агар, пектин і желатин. Перші два рослинні походження і тому не заборонені для вживання, желатин – тварини.

Користь та шкода мармеладу для здоров'я Пектин виводить із організму токсини та солі важких металів, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, знижує холестерин. Агар-агар покращує роботу печінки, желатин зміцнює хрящову тканину. У складі міститься натрій, кальцій, калій, фосфор, залізо.

Вживання цих продуктів у необмеженій кількості, звичайно, неприпустимо. В порівнянні з іншими солодощами, мармелад і зефір містять невелику кількість калорій (330-350 на 100 грам), але це все одно досить велика цифра. У день дієтологи рекомендують з'їдати не більше 30 г солодкого.