Скільки обсмажувати варені лисички?

Відразу додати варені лисички і нехай вони смажаться. Правильно готувати без кришки, на вогні нижче середнього, протягом 15 хвилин. За 2 хвилини до закінчення смаження приправте лисички сіллю. Якщо ви їх попередньо не варили, то часу потрібно 20 хвилин.

Свіжі лисички після закипання потрібно варити:

  1. для супу – 15-20 хвилин;
  2. перед маринуванням – 20-25 хвилин;
  3. перед заморозкою – 15-20 хвилин;
  4. перед жаркою — 5–10 хвилин (хоча лисички відварюють рідко).

2 Jul 2020

Промити в декількох водах, покласти в каструлю, залити холодною водою і варити до готовності. Готовність зварених грибів визначається тим моментом, коли всі гриби опустяться на дно каструлі. В даному випадку (коли грибів було небагато) лисички варилися 10 хвилин після закипання.

Не можна смажити без варіння У цьому випадку гриби точно горітимуть. Залишать неприємний присмак також лисички, що виросли біля траси і поблизу хвойних рослин. Попередньо відварити краще і куплені заморожені гриби, тому що ви точно не знаєте, де вони зібрані і чи правильно оброблені перед заморозкою.