Кращі японські ножі для кухні: популярні моделі
- Сантоку (Santoku) – універсальний ніж Назва цього ножа перекладається як «три чесноти». …
- Янагі-ба для сашими Основне призначення – тонка нарізка риби. …
- Деба (Deba) – найкращий ніж для оброблення риби.
- Накірі (Nakiri) для овочів та зелені.
- «Кухарська трійка»
Танто має односторонній, іноді гострий клинок довжиною до 1 сяку (30,3 см) і загальною довжиною з рукояттю 30-50 см (зазвичай 35-45 см). Якщо довжина клинка більше 1 сяку, це короткий меч вакидзаси.
Найбільш відомими традиційними японськими ножами є онагіба, деба та усуба (yanagiba, deba, usuba). Без цих ножів неможливо уявити приготування національних японських страв та вони присутні у будь-якому японському ресторані.