Булгур – це поживна крупа. Її глікемічний індекс оптимальний для того, щоб підтримувати тіло у формі або позбутися зайвих жирів, якщо це потрібно. Річ у тім, що під час вживання цієї каші вуглеводи в її складі повільно всмоктуються в травному тракті.
Булгур протипоказаний тим, чия травна система не здатна перетравити глютен, тобто людям, які страждають на захворювання під назвою целіакія. Не рекомендується “зловживати” цією крупою людям із гастритом. Під час варіння булгур збільшується в об’ємі в 3 рази, що робить цей продукт досить економічним.
– Що корисніше, булгур чи рис? – У рисі є крохмаль, а отже, вживати його в їжу можуть не всі. Наприклад, діабетик задумається, варити йому рис чи утриматися. З булгуром усе дещо простіше, він практично не містить вуглеводів, але багатий нутрієнтами – речовинами, що регулюють ріст і обмін енергій в організмі.
цілісний булгур – це пшениця, очищена від оболонки, але ще не роздроблена; використовують для плову, супу, фаршированих овочів пілавік булгур – стандартна подрібнка середнього розміру, яку використовують у кашах, плові та супах дрібний булгур – здебільшого використовують для салатів і каш