20 хвилин Процес, коли духову шафу увімкнено й очікується її нагрівання, якраз і заведено називати розігріванням духовки. У середньому для того, щоб розігріти звичайну електричну духовку, необхідно 15-20 хвилин.
Попередній розігрів – важливий етап приготування. Він потрібен для того, щоб страва почала готуватися в правильний момент і при правильній температурі та вийшла такою, як потрібно. Що може бути образливіше, ніж, вийнявши страву з духовки, виявити, що вона підгоріла або не пропеклася.
Перший запуск слід здійснювати “в холосту”: зі встановленими деками і без продуктів. Духову шафу при цьому потрібно добре прожарити на максимальній потужності. Після цього необхідно відчинити дверцята і ввімкнути витяжку для швидкого видалення диму, який може утворитися під час згоряння консерваційного мастила.