Одна пляшка вина розливається приблизно на вісім келихів. Вина у келихи наливають трохи більше трьох чвертей обсягу. Ароматні марочні вина з гарним букетом вимагають більшої повітряної камери. наливають ще менше – до 50% обсягу келиха.
125 мл – практично загальноприйнята норма для ігристих вин. Щодо тихих, то все залишається на розсуд ресторану та його власників. У США прийнято робити порції п'ять рідких унцій, тобто по 150 мл, але зрідка і по шість. В Європі зазвичай дотримуються норми 150 мл, хоча бувають місцеві особливості.
230 мл Зазвичай винні келихи мають стандартний обсяг (190-230 мл для білого вина, трохи більше, 240-255 мл, – для червоного) і форму, що нагадує бутон тюльпана: чаша келихи широка внизу, до верхнього краю злегка звужується, що не дає зникнути тонкому аромату вина.