Дзавар – це крупа, отримана спочатку недовго відварених, а потім висушених і очищених від оболонки зерен пшениці. З дзавара можна приготувати вірменський суп – спас і харіса (різотто).
Скільки часу варити Дзавар?
Зміст:
Покладіть дзавар у каструлю, залийте великою кількістю холодної води, доведіть до кипіння, варіть до м'якості. 20-25 хв. Відкиньте на сито, дайте стекти рідині.
Що таке вірменський Дзавар?
Цей споконвічно вірменська вид крупи готують з особливої гірської, дрібнозернистої пшениці, залежно від виду переробки якої виходить або «завар» і «кіркот». Зерна пшениці варять, злегка підсушують і видаляють з них лушпиння в кам'яних ступах, після чого крупу висушують. Така крупа називається "дзавар".
Як швидко зварити Дзавар?
влити 2, 5 склянки окропу, підсолити (на смак) і всипати пшеничну крупу дзавар, дати скипіти, зменшити інтенсивність нагріву до мінімуму та варити ,при закритій або майже закритій кришці (якщо використовується не вок, а посуд типу російського горщика або каструлі звичайної) протягом 1 год 40 хв (або 1 години 50 хв).
У чому різниця булгур та пшенична крупа?
Різниця у варінні пшеничного крупи та булгура полягає у тривалості приготування. Завдяки способу обробки останній готується за 15-20 хвилин, що на 20% швидше пшениці. Відмінність готового продукту полягає у консистенції: булгур твердіше і швидше нагадує рис.
Як буде Дзавар російською?
По суті аріс – це каша, яку готують з пшеничного крупи Дзавар і куркою в холодну пору року. Дзавар – це крупа, отримана з недовго відварених, а потім висушених та очищених від оболонки зерен пшениці.
Що таке крупа Куркут?
Куркут це сорт твердої пшениці, російською називається полба.
Як правильно варити врятував?
Покроковий рецепт приготування В емальованій каструлі перемішайте яйце з борошном, додайте мацун і воду. До готової основи додайте варений дзавар. Варіть при постійному помішуванні до закипання. Додайте сіль, вершкове масло та свіжу рубану кінзу.