Чи можна отруїтися сирою куркою?

На поверхні сирої курки міститься Campylobacter. Тому якщо мити м'ясо у сирому вигляді, виникає небезпека отруєння. Бактерії розбризкуються з краплями води, потрапляють на руки, робочі поверхні, посуд.

Залежно від того, що спровокувало отруєння, можуть виявлятися й інші симптоми:

  1. підвищена чи знижена температура тіла;
  2. параліч;
  3. судоми тіла;
  4. різке почервоніння або збліднення сережок та гребінців;
  5. запалення кон'юнктиви;

Сира курятина – джерело особливого виду бактерій, небезпечних для людини – кампілобактера. Попадання цих мікробів у систему травлення призводить до розвитку кампілобактеріозу. Найчастіше ці бактерії потрапляють із погано приготовленою та напівсирою їжею. Термічна обробка їх нейтралізує.

Сальмонельоз частіше виникає у людей, які з'їли сирі яйця, шаурму, м'ясні вироби з птиці (шашлик, курчат-барбекю, гострі). курячі крильця ), тому що разом з куркою і приправами в шлунок потрапляють і мікроорганізми, найнебезпечнішими з яких є бактерії Salmonella.