κανών «правило») — чотирикутний стіл (тетрапод від ін. -грец. τετράποδα — «чотириногі»), з мармуровою або металевою дошкою, на якій розташовані осередки для поминальних свічок; також каноном називають місце поруч із тетраподом (зазвичай приставний столик), куди приносять продукти для поминання померлих.
Обов'язкова вимога – пироги готують зачинені. Крім перерахованих вище куті, пирогів, млинців, щей і компоту, поминальний стіл ставлять та інші страви. Це можуть бути котлети, печеня, салати з помідорів та огірків, картопля, риба, квашена капуста.
Символіка куті Основою страви є крупа – зерно, яке з давніх-давен у багатьох народів вважалося символом відродження. Після того, як зерно потрапляє в землю, воно дає паросток, а потім зітліє за аналогією з тілом покійного.