Особливості дині На одному кущику може сформуватися 2–8 плодів (гарбуз), які дуже приємно пахнуть. Форма плоду може бути сплюснута, циліндрична або округла, а пофарбовані вони в коричневий, білий, зелений або жовтий колір, при цьому найчастіше на поверхні розташовуються смужки зеленого забарвлення.
Посадки починають, коли денна температура не опускатиметься нижче 15 градусів. Відстань між лунками не повинно бути менше 20 см, ґрунт попередньо удобрюється перегноєм та деревною золою.
Середня їхня врожайність становить 25 – 60 т/га.
За вегетаційним періодом дині діляться на скоростиглі (59-70 днів), середньоранні (71-80), середньостиглі (81-90), середньопізні (91-100) та пізні (101-120 днів). Воду рослини дині споживають нерівномірно. Найбільше вологи необхідно їм у період посиленого зростання вегетативних і генеративних органів.