Усі професійні кондитери знають, як зробити цей розрахунок. Якщо ви хочете заздалегідь порахувати приблизну вагу та загальну вартість торта, виходьте з наступних даних: 100-150 гр на особу. Якщо ваш банкет є легким фуршетом, то торт піде як одна з основних страв і замовляти слід по максимуму.
Вага торта насамперед розраховується виходячи з кількості гостей на Вашому заході. Стандартна цифра – це 200 грам на одну особу.
Існує загальноприйнятий мінімум – 150 р. солодкого частування на 1 гостя. Це усереднене значення, адже хтось з'їсть більше, а хтось і зовсім не торкнеться головної страви кондитерського столу. У середньому розраховувати вагу торта можна таким чином: на 1 дорослого гостя 150-200 г.
За основу розрахунку щодо ваги весільного торта, зазвичай, береться кількість запрошених гостей. На кожного гостя розраховується приблизно 200 грам + додаткові 500 грам на кожних 10 осіб.